Sök och boka hotell i Oslo

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Tåg Oslo


Tåg Oslo. Oslo är stad med en lång och spännande historia. Staden grundades på 1 000-talet och blev Norges huvudstad på 1 300-talet. Idag är Oslo en modern Europeisk storstad och ett viktigt finansiellt och kulturellt centrum. Det första steget i att planera en resa till Oslo är att fundera på vilket färdmedel som kan vara aktuellt. Tåg är ett smidigt färdmedel för den som vill åka till Oslo. Tåg är också ett miljövänligt sätt att resa. På tåget till Oslo kan du ta dig tid att läsa på om vad staden har att erbjuda.

Innan du köper en tågbiljett till Oslo så ska du alltid jämföra priset mellan flera olika avgångar. För att vara säker på att få tag på en prisvärd tågbiljett till Oslo så ska du alltid se till att vara ute i god tid med din bokning. Det är i regel svårast att få tag på en tågbiljett till Oslo under veckosluten.

Om du har möjlighet kan det således vara en god idé att titta efter avgångar till Oslo mitt i veckan. Det enklaste sättet att köpa en tågbiljett till Oslo är att göra det direkt på SJ:s webbplats. På denna webbplats hittar du också mycket värdefull information om ditt resande. Kom ihåg att fylla i eventuella rabatter när du bokar ditt tåg till Oslo. På så vis kan du tjäna många sköna slantar. Har du några övriga frågor kan du också ringa till SJ. Du når dem på telefonnummer 0771-75 75 75.

Att åka tåg från Stockholm till Oslo tar, ifall du slipper byta tåg, omkring sex timmar. Om du reser från Göteborg till Oslo med tåg så tar detta, med byten också omkring sex timmar. Reser du med tåg från Malmö till Oslo så tar detta omkring nio timmar, med ett byte. Tar du tåget från Umeå till Oslo kan du räkna med en restid på mellan 15 till 20 timmar beroende av hur många byten du måste göra.

När du reser till Oslo med tåg så kommer du att gå av på Oslo Sentralstasjon. Det är Norges största järnvägsstation och byggdes 1980. Centralstationen har två byggnader, den gamla originalbyggnaden Oslo Ø men även den nya huvudbyggnaden. På Oslo Sentralstasjon återfinns ett mycket stort shoppingcentrum. Precis utanför stationen hittar du Jenbanetorget. Jenbanetorget är ett nav för bussarna, spårvagnarna och tunnelbanan i Oslo.