Sök och boka hotell i Oslo

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Sevärdheter Oslo


Sevärdheter Oslo. Oslo är en fantastisk turiststad med mängder av sevärdheter. Här finns något för både stora och små. Innan man åker till Oslo kan det vara en god idé att läsa på om de sevärdheter som man vill titta på under en vistelse i den norska huvudstaden. För att få en överblick om av som är på gång i Oslo under din vistelse, kan du surfa in på sajten Visit Oslo.

Oslo kan erbjuda flertalet spännande museer. På Bygdøy, en halvö som ligger i den västra delen av Oslo, ligger Vikingskipshuset, Kon-Tiki Museet, och båten Ra, polarskeppet Fram och Sjøfartsmuseet men också Norsk Folkemuseum. I Vikingskipshuset har du möjlighet att se vikingaskeppen Gokstadsskeppet och Osebergsskeppet från 800-talet. På Kon-Tiki-museet återfinns Thor Heyerdahls flotte, med vilken seglade på över Stilla Havet, 1947. I närheten ligger även Frammuseet, som är en av Oslos mest kända sevärdheter. Har kan du beskåda Fridtjof Nansens polarforskningsfartyg Fram.

Den konstintresserad bör under en vistelse i Oslo ta tillfället i akt att besöka Nationalgalleriet. Här återfinns Norges största samling av målningar. Om du vill se den norske expressionisten Edvard Munchs tavlor så ska du styra kosan mot Munchmuseet. Detta museum, som öppna 1963, ligger i stadsdelen Tøyen. På Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst, som är ett privatägt museum, visas internationell samtidskonst. En annan av Oslos större sevärdheter är Aker Brygge. Här har du möjlighet att flanera längs de bilfria gatorna, kika in i några av de pittoreska butikerna samt avnjuta en riktigt god middag. På Aker Brygge finns totalt 60 butiker och 35 matställen.

Oslo är också mycket känt för det stora vinteridrotts- och rekreationsområdet Holmenkollen, som ligger lite nordväst om staden. Faktum är att Holmenkollen är Oslos mest välbesökta turistattraktion. Holmenkollen är kanske mest känt för backhoppningsbacken, med ett hopptorn som är 60 meter högt. År 1952 var Oslo värdar för vinter-OS. I hoppbacken återfinns också Skimuseet. För dig som är kulturellt intresserad kan det vara trevligt att gå någon av de föreställningar som visas på Oslos två dramatiska scener. På Nationalteatern ges föreställningarna på bokmål och på Den Norske Teatern ges föreställningarna på nynorsk.

Nära Slottet, på Arbins gate, ligger en mycket stor sevärdhet. Den norske dramatikern Henriks Ibsens sista lägenhet, är idag ett museum. Sedan författarens död, år 1906, har dennes arbetsrum stått orört. Ibsen är bland annat känd för verk som Brand, Peer Gynt, Et Dukkehjem, Gengangere, En Folkefiende och Vildanden. En annan sevärdhet i den norska huvudstaden är Frognerparken. Här återfinns ett antal av Gustav Vigelands välkända skulpturer. Parken var fram till början av 1900-talet i privat ägo, då Oslo kommun köpte egendomen. I de herrgårdsbyggnader som följde med i köpet finns nu Oslo Bymuseum. På Oslo Bymuseum återfinns bland annat en av Norges största och viktigaste samlingar av fotografier.

När du turistar i Oslo och tittar på sevärdheter kan det vara en god idé att vara försedd med ett Oslo Pass. Det ger dig fira resor med kollektivtrafiken, inträde till stadens museer. Vidare har du möjlighet att parkera din bil gratis. Du kan köpa ditt Oslo Pass på någon av stadens turistkontor.