Sök och boka hotell i Oslo

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Resa till Oslo


Resa till Oslo. Oslo är en stad med en lång och spännande historia. Enligt Snorres kungasaga grundades Oslo redan på 1 000-talet. Idag är Oslo en modern europeisk huvudstad och ett viktigt finansiellt och kulturellt centrum. Oslo passar utmärkt att resa till året runt. I den norska huvudstaden är det alltid något spännande på gång. Det är alltid bra att vara ute i god tid när man planerar en resa till Oslo. Det första steget tar du genom att titta på olika färdmedel. Det går att flyga, åka tåg eller buss, men naturligtvis också bila till Oslo.

Fundera på vilket alternativ som passar just dig och din plånbok bäst. Om du letar efter flygbiljetter till Oslo kan du surfa in på sajter som Flygbilligt, Travelstart och Travellink. För att vara säker på att hitta en prisvärd resa till Oslo så ska man se till att vara ute i god tid med sin bokning. I regel är det svårast att få tag på under resa till Oslo under veckosluten. Oslos internationella flygplats heter Gardermoen och ligger ungefär 5 mil utanför staden. Du kan enkelt ta dig till och från flygplatsen med Flytoget. Om du reser till bil till Oslo så ska du vara medveten om att flera av vägarna är avgiftsbelagda och du kommer att få betala så kallade bompenger.

När du hittat en resa till Oslo är det hög tid att se sig om efter lämpligt boende. Den norska huvudstaden kan erbjuda logi i de flesta prisklasser. Det enklaste sättet att boka logi i Oslo är att göra det direkt över nätet. Om du vill bo på lyxhotell under din vistelse i Oslo rekommenderas exempelvis Hotel Continental (Strotingsgaten 24-26), Grand Hotel Oslo (Karl Johansgate 31) och Thon Hotel Bristol (Kristian IVs Gate 7).

I Oslo finns också många fina mellanprishotell. Några av dessa är Scandic Byporten (Fernbanetorget 6), Best Western West Hotel (Skovveien 15) och Scandic Oslo Kan (Pakveien 68). Du kan också ta in på något av stadens trevliga vandrarhem, såsom Anker Hostel (Storgata 55), Sentrum Pensionat (Tollbugata 8) och Oslo Youth Hostel Haraldsheim (Haraldsheimveien 4).

Innan man reser till Oslo kan det vara en god idé att läsa på om några av de attraktioner och sevärdheter som staden har att erbjuda. Oslo är en stad med många intressanta museer, däribland Kon-Tiki Museet, Frammuseet, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst och Nationalgalleriet. Några andra platser som man inte bör missa under ett besök i Oslo är Holmenkollen, paradgatan Karl Johan och Frognerparken. Om du vill veta vad som händer i Oslo under de dagar som du besöker staden, så kan du surfa in på sajten Visit Oslo. Där hittar du en uppdaterad evenemangskalender.

Oslo är också en stad som är berömd för sitt uteliv. Den norske huvudstaden kryllar av restauranger, kaféer, barer och nattklubbar. Under en resa till Oslo kan du passa på att äta någon av stadens fem restauranger som erhållit stjärnor i Michelinguiden. Dessa är Bagatelle, Stadtholdergaarden, ORO Restaurant och Bar, Feinschmecker och Le Canard. Med svenska mått mätt kan det tyckas vara ganska dyrt att äta på restaurang i Oslo. Men det finns dock flertalet trevliga och billiga restauranger i den norska huvudstaden.