Sök och boka hotell i Oslo

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Jobb Oslo


Jobb Oslo. Det har under en längre tid varit populärt bland unga svenskar att åka till Norge och arbeta. Lönerna i Norge är generellt sätt högre än vad de är i Sverige. Det finns flera saker som man ska tänka på i samband med att man skaffar sig ett jobb i Oslo. Är det första gången som du åker till Oslo för att arbeta så ska du skaffa dig ett norskt personnummer. I regel är detta något som arbetsgivaren kan hjälpa dig med. Är din arbetsgivare också verksam i Norge så är det en god idé att öppna ett norskt bankkonto.

Har du tidigare arbetat i Sverige, och varit fackligt ansluten, så ska du se till att begära utträde ur facket. När du arbetar i Oslo är det mycket viktigt att du är ordentligt försäkrad. Det innebär att du ska tillhöra den norska försäkringskassan. När det gäller frågor om skatt så vänder du dig till det norska likningskontoret. Om du har kvar ditt svenska mobilabonnemang under den tid som du arbetar i Oslo så kommer du att själv stå för kostnaden när du blir uppringd. Således kan det vara en god idé att skaffa sig ett kontantkort från någon norsk operatör.

Nordiska ministerrådet har en mycket bra hemsida där man kan få information och vägledning. Portalen heter Hallonorden. Vidare finns en webbplats som heter Nordisk eTax. Här finner du information om nordiska skattefrågor för privatpersoner. Informationen vänder sig till de personer som bor i ett nordiskt land och arbetar, eller har tillgångar, i ett annat nordiskt land.

En annan mycket bra sajt för dig som ska börja jobba i Oslo är Grensetjensten. På denna sajt hittar du mängder av matnyttig praktisk information. Sajten Rencke är även den mycket bra. Norska företag, bemanningsföretag och entreprenörer ska kunna använda webbplatsen för att rekrytera svensk arbetskraft. Vidare ska sajten fungera som hjälpresurs när det gäller att knyta kontakter.

I samband med att du ordnar med ett jobb i Oslo är det hög tid att börja se sig om efter ett lämpligt boende. Först och främst kan du fråga din arbetsgivare i Oslo om denne kan hjälpa dig med att hitta någonstans att bo. Vidare hittar du bostadsannonser i tidningarna och du kan också sätta in en egen annons. Är det aktuellt att köpa en bostad i Oslo så ska du ta kontakt med en bostadsmäklare.

När du ska ordna med ett jobb i Oslo är det av yttersta vikt att du hamnar hos ett företag som är seriöst. För att undvika ett sådant företag ska du kontrollera om kollektivavtal finns men även huruvida företaget är behjälplig med de praktiska saker som tillkommer när man flyttar till Oslo för att arbeta. En annan varningsklocka är ifall företaget i Oslo vill betala ut din lön på ett annat sätt än via bankkonto.

Var också noga med att kontrollera så att din lön inbetalas i tid. Innan du börjar på ett jobb i Oslo är det alltid bra om du får chans att personligen träffa någon från företaget. Om du inte har chansen att träffa någon representant från företaget personligen så bör du i alla fall kolla om företaget har någon hemsida eller finns omnämnt i något annat sammanhang.